3 feiten over E-Sigaretten

Als je er aan gedacht hebt om te stoppen met roken, ben je niet alleen. Bijna zeven van de tien rokers zeggen dat ze willen stoppen. Stoppen met roken is een van de beste dingen die je kunt doen voor je gezondheid – roken is schadelijk voor bijna elk orgaan in je lichaam, inclusief je hart. Bijna een derde van de sterfgevallen is het gevolg van roken en meeroken. De E-Sigaret is een populaire alternatief, voordat je een E-sigaret gaat kopen moet je deze 3 feiten over E-sigaretten zien.

1. Vapen is minder schadelijk dan traditioneel roken.

E-sigaretten verhitten nicotine (geëxtraheerd uit tabak), smaakstoffen en andere chemicaliën om een waterdamp te creëren die je inademt. Gewone tabakssigaretten bevatten 7.000 chemische stoffen, waarvan vele giftig zijn. Hoewel we niet precies weten welke chemicaliën er in e-sigaretten zitten.  Er is bijna geen twijfel mogelijk dat ze je blootstellen aan minder giftige chemicaliën dan traditionele sigaretten.

2. Vapen is nog steeds slecht voor uw gezondheid.

Nicotine is de primaire agent in zowel gewone sigaretten als e-sigaretten, en het is zeer verslavend. Het zorgt ervoor dat u hunkert naar een rook en lijden ontwenningsverschijnselen als u de hunkering negeren. Nicotine is ook een giftige stof. Het verhoogt uw bloeddruk en spikes uw adrenaline, die uw hartslag en de kans op een hartaanval verhoogt.

Lees ook: Top 2 voor- en nadelen van een Makelaar zijn

Is vapen slecht voor u? Er zijn veel onbekenden over vaping, met inbegrip van welke chemische stoffen deel uitmaken van de damp en hoe ze van invloed zijn op de fysieke gezondheid op de lange termijn. Mensen moeten begrijpen dat e-sigaretten potentieel gevaarlijk zijn voor uw gezondheid. Je stelt jezelf bloot aan allerlei chemische stoffen die we nog niet begrijpen en die waarschijnlijk niet veilig zijn.

3. Elektronische sigaretten zijn net zo verslavend als traditionele sigaretten.

Zowel e-sigaretten als gewone sigaretten bevatten nicotine, wat volgens onderzoek net zo verslavend kan zijn als heroïne en cocaïne. Wat nog erger is, veel e-sigarettengebruikers krijgen nog meer nicotine dan uit een tabaksproduct – je kunt extra sterke cartridges kopen, die een hogere concentratie nicotine bevatten, of je kunt de spanning van de e-sigaret verhogen om een grotere hit van de stof te krijgen.