3 Redenen waarom houten tuinhuisjes de beste keuze zijn

Er is momenteel een grote keuze aan tuinhuisjes / schuurtjes op de markt in een verscheidenheid van maten, materialen en kleuren. Naar onze mening, is het beste materiaal voor tuinhuisjes / huizen hout.

Er zijn vele redenen waarom het de moeite waard is om voor Wood and Colors houten tuinhuisjes te kiezen, maar de onderstaande zijn de beste van de beste.

Ecologie en gezondheid

Hout is een natuurlijk, milieuvriendelijk product dat niet alleen geen schadelijke stoffen uitstoot, maar zelfs giftige stoffen in de lucht neutraliseert. Een materiaal als plastic daarentegen geeft bij verhitting niet alleen giftige stoffen af voor de mens, maar wordt ook zachter of vervaagt.

Vanuit ecologisch en milieu-oogpunt kan geen enkel materiaal concurreren met hout. Bossen worden voortdurend vernieuwd, zodat de schade aan het milieu tot een minimum beperkt blijft, en de materialen (afval) die overblijven van het productieproces van huisjes worden gerecycleerd.

Hoewel houten gereedschap- en opslaghuisjes niet gemaakt zijn om in te wonen, zorgen de eigenschappen van hout ervoor dat het huisje in elk seizoen comfortabel te gebruiken is – bij grote hitte zal het huisje niet zo warm worden als metalen of plastic huisjes, en in de winter zal het warmer zijn (door de lage thermische geleidbaarheid).

Gemakkelijk te monteren / demonteren / verplaatsen

De meeste houten huisjes zijn gebouwd volgens het principe van kruis- of paneelbouw. Beide soorten huisjes kunnen gemakkelijk in elkaar worden gezet en, indien nodig, uit elkaar worden gehaald en naar een andere locatie worden verplaatst. In vergelijking met metalen of betonnen constructies zijn ze veel lichter en “flexibeler” te verplaatsen.

Een houten huisje moet worden geïnstalleerd op een speciaal geprepareerde basis, maar door zijn lichtheid en plasticiteit – hoeft de basis niet erg duur en sterk te zijn. Het huisje is licht, dus het heeft niet de neiging om in te deuken en is niet bang voor vervorming van de basis.

Voor de bouw van dergelijke huisjes zijn geen speciale bouwvergunningen nodig, omdat ze worden geclassificeerd als eenvoudige gebouwen.

Structurele stabiliteit en duurzaamheid

Houten constructies zijn stabiel omdat ze stevig en stevig met elkaar verbonden zijn. Ze hoeven niet te worden versterkt met extra gereedschap of materialen. Zowel het paneelhuis als het tuinhuis geassembleerd volgens het principe van oversteek zijn snel gebouwd – binnen één of twee dagen, afhankelijk van de ervaring van een bouwer en de grootte van het huis.

De juiste montage en impregnering van een houten huis zorgen voor een langere levensduur van het huis. Drie dingen zijn belangrijk voor elk type huis: een uitstekende dakafdichting, een droge fundering, en een kwaliteitsvolle muurbescherming met impregnatie tegen vocht en ongedierte.

Geïmpregneerd hout met een speciale verf (met vlamvertraging) is minder brandbaar, dus als er een verhoogd risico op brand is – kies dan impregneermaterialen die de brandwerendheid van het huis verhogen.

Natuurlijk hout is levend en ademend. Het is een hygroscopisch materiaal, wat betekent dat de houten muren van het huis zelf de vochtigheid regelen (ze nemen vocht op en geven dat weer af aan de omgeving). Velen schrijven deze eigenschap toe aan de nadelen van hout, maar deze eigenschap is wat hout echt waardevol maakt. In aanwezigheid van vocht zet het hout uit, waardoor er geen vocht in het interieur van het huis kan binnendringen, en wanneer het droog is laat het kieren achter die een natuurlijke ventilatie in het huis creëren.

Lees ook: Wat maakt diamond painting zo uniek?