3 Voordelen van naar de kerk gaan

Als je bent opgegroeid met regelmatig naar de kerk te gaan, maar je begreep niet altijd waarom dat belangrijk was, dan is dit artikel voor jou bedoeld. Misschien heb je lovende opmerkingen gehoord over mensen die naar de kerk gingen “elke keer als de deuren open waren”, dus nam je aan dat de gewoonte heilzaam was. Het scheen God zeker te behagen, maar was er enig praktisch nut in het streven? Hadden mensen er iets aan om naar de kerk te gaan? Je kunt er meer over lezen op eindstrijd.eu/.

Lees hieronder over de onverwachte voordelen van naar de kerk gaan.

De kerk biedt sociale steun

Over het algemeen zorgen kerkmensen voor elkaar, en ze zijn meestal vriendelijk. Kerkgangers hebben doorgaans grotere sociale netwerken en meer genegenheid voor elkaar dan hun onkerkelijke tegenhangers, zo blijkt uit een onderzoek dat in North Carolina werd uitgevoerd.

Veel kerken hebben kleine gemeenschapsgroepen die wekelijks bijeenkomen. Dit geeft mensen de gelegenheid om met elkaar over hun leven te praten en uit de Bijbel te leren.

Een kerk binnengaan kan zijn als binnengaan in een gezin. De mensen die je ontmoet zijn in verschillende stadia van geloof, maar het simpele feit dat de meesten van hen volgelingen van Christus zijn is genoeg om een gemeenschappelijke band te scheppen.

Mensen die naar de kerk gaan zijn gezonder

Een versterkt immuunsysteem en een lagere bloeddruk zijn enkele van de voordelen van regelmatig kerkbezoek. Studies hebben aangetoond dat het sterftecijfer van joods-christenen die eenmaal per week naar de kerk gaan met maar liefst 25 procent daalt.

De kracht van gebed voor genezing is reëel en mensen in de kerk bidden vaak voor elkaar. Dit draagt, naast vele andere factoren, bij tot een gezonder leven.

De kerk helpt je om terug te geven aan de gemeenschap

Kerken bieden manieren om aan mensen in nood te geven, zowel met tijd als met geld. Dankbaarheid en een hart van medeleven zijn kwaliteiten die de Bijbel leert. Teruggeven is een groot deel van het kerkleven en de mogelijkheden om dat te doen zijn in de meeste kerken ruim voorhanden.

Christenen geven omdat God eerst gaf. Vrijgevig zijn is gemakkelijker, en vaak effectiever, als je je aansluit bij anderen die hetzelfde doen.

Lees ook: 3 Voordelen van koelvitrines