7 redenen om acne vroegtijdig te behandelen

Als je last heeft van acne, kun je besluiten om de acne op zijn beloop te laten. De meest effectieve strategie kan echter zijn om acne te behandelen wanneer het voor het eerst verschijnt.

Hier zijn 7 redenen waarom een vroegtijdige behandeling de beste optie lijkt te zijn.

Sneller resultaat van behandeling

Acne behandelen kost tijd, ongeacht of je milde of ernstige acne behandelt. Het kost echter minder tijd en moeite om een paar puistjes te verwijderen dan een mix van puistjes met mee-eters, mee-eters en diepgewortelde acne-cysten.

Littekens verminderen

Vroegtijdige behandeling van acne kan acnelittekens voorkomen. Over het algemeen geldt dat hoe ernstiger de acne is, hoe groter de kans op littekens. Ernstige acne laat hoogstwaarschijnlijk littekens achter, maar milde acne kan ook littekens achterlaten als het wordt weggeplukt. Behandeling bij het eerste teken van acne kan ook voorkomen dat iemand een gewoonte ontwikkelt om aan zijn acne te pulken, zodat de persoon misschien nooit acnelittekens krijgt.

Voorkom dat er vlekken ontstaan als de acne is verdwenen

Iedereen met een huid met een gemiddelde tot donkere pigmentatie kan een donkere vlek zien verschijnen wanneer een acnepuistje, -cyste of -knobbeltje is verdwenen. Dermatologen noemen dit post-inflammatoire hyperpigmentatie (PIH). Mensen met een lichtgekleurde huid kunnen een rode vlek zien op de plaats waar ooit acne zat. Deze vlekken kunnen maanden blijven bestaan. Velen vinden het erger om deze blijvende vlekken te hebben dan de acne zelf.

Zinamax, echte recensies over de meest effectieve remedie tegen acne en ontdek waar u ze kunt kopen

Voorkomen dat milde acne ernstig wordt

Vroegtijdige behandeling kan voorkomen dat een paar puistjes uitgroeien tot grote mee-eters, mee-eters en diepe, pijnlijke acne.

Verminder de kans dat je sterkere medicijnen tegen acne nodig hebt

Als acne ernstig wordt, zijn sterke medicijnen nodig om genezing te zien. Deze medicijnen hebben meer mogelijke bijwerkingen en moeten nauwlettend in de gaten worden gehouden door een dermatoloog. Dat betekent meer bezoeken aan de praktijk.

Voorkom jaren van acne

Acne kan al op jonge leeftijd beginnen. Dermatologen zien nu kinderen van 7 tot 12 jaar met acne. Door acne vroeg te behandelen en onder controle te houden, kunnen toekomstige puistjes worden voorkomen. Dat kan vandaag de dag een aanzienlijk aantal jaren zonder acne opleveren. Veel mensen hebben acne tot ze in de 20 zijn. Bij sommige volwassenen blijft acne tot ver in de 30, 40 en zelfs 50 of 60 jaar bestaan.

Vermijd emotioneel leed

Acne kan meer veroorzaken dan alleen puistjes. Studies tonen aan dat acne ook een tol kan eisen op iemands psyche. Velen zeggen dat hun gevoel van eigenwaarde is aangetast nadat ze acne hebben gekregen. Sommige mensen met acne trekken zich terug van de mensen in hun leven. De ernst van de acne lijkt er niet toe te doen. Acne kan een negatief effect hebben op het gevoel van eigenwaarde en relaties, of men nu milde of ernstige acne heeft. Uit een groot onderzoek bleek dat het hebben van acne kan leiden tot depressie en zelfmoordgedachten. Andere studies tonen aan dat de behandeling van acne deze gevoelens kan verlichten.

Lees ook: Is TikTok het waard?