7 tips om content te optimaliseren

Hieronder geven we vijf tips om jouw seo content te kunnen optimaliseren. Een voorbeeld hiervan is seo specialist Amsterdam

Hier gaan we..

Vermijd zelfconcurrentie. 

Wijs zoekwoorden toe aan specifieke pagina’s om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk relevante zoekwoorden een plaats op uw site hebben. Dit neemt de natuurlijke neiging weg om te proberen elke pagina te optimaliseren voor een vergelijkbare reeks veeleisende zoekwoorden.

Het in kaart brengen van trefwoorden is vooral handig op een site met een gedistribueerd SEO-model, waarin meerdere afdelingen hun eigen optimalisatie beheren. Probeer het centraal in kaart brengen van zoekwoorden te organiseren, zodat de afdelingen niet strijden om ranglijsten op pagina’s die alleen semi-relevant zijn voor een thema met een hoge vraag.

Optimaliseer redactionele processen

Inhoudsoptimalisatie wordt veel eenvoudiger als SEO wordt opgenomen voordat de inhoud wordt gemaakt. Neem SEO op in redactionele vergaderingen om trefwoordonderzoek te delen dat nieuwe ideeën voor de inhoudsagenda kan genereren, en leid de individuele thema’s van contentstukken.

De bedoeling is om deel te nemen, niet om te dicteren. Redactionele creativiteit is van cruciaal belang voor het ontwikkelen van inhoud waarmee mensen zich willen bezighouden. Zogenaamde “SEO-inhoud” – tekst die uitsluitend is geschreven om trefwoorden te targeten – is pijnlijk om te lezen, leidt niet tot betrokkenheid en leidt niet tot SEO-prestaties.

Schaalbaar optimaliseren

Programmatische optimalisatie – het gebruik van standaard “formules” om titeltags, metabeschrijvingen, koppen, afbeelding alt attributen te genereren – is de meest efficiënte manier om op tags gebaseerde inhoud op de site te verbeteren. Het vereist tussenkomst van ontwikkelaars, maar het resultaat is meer geoptimaliseerde inhoud op elke pagina van de site.

Productdetailpagina’s bevatten interessante mogelijkheden als het gaat om schaalbare optimalisatie. Productbeheertools bevatten een verbluffende reeks gegevens die kunnen worden gebruikt om lijsten met opsommingstekens van productkenmerken of zelfs een rudimentaire ondersteunende kopie op pagina’s te maken, ten behoeve van shoppers en om de SEO-prestaties te verbeteren.

Een lijst met de beschikbare materialen, kleuren, afwerkingen, maten, stijlen en andere attributen kan bijvoorbeeld worden opgenomen op de productdetailpagina.

Lees ook nu meteen: Hoe beheer je je bankrekeningen als een ZZP’er?

Handmatig optimaliseren

Een formule kan je alleen tot nu toe brengen. De pagina’s die de meest waardevolle trefwoordthema’s vertegenwoordigen, moeten handmatig worden geoptimaliseerd. Titeltags en metabeschrijvingen zijn de typische doelen voor handmatige aanpassingen.

Het optimaliseren van titels gaat meestal meer over het oplossen van lastige grammatica die door formules wordt geïntroduceerd. Dezelfde formule die bijvoorbeeld ‘Dameshorloges’ en ‘Damesschoenen’ genereert als koppen door geslacht en categorienamen samen te voegen, kan ook ‘Overige damesaccessoires’ creëren. Dit zijn meestal randgevallen en gemakkelijk te identificeren voor handmatige optimalisatie door de site te doorzoeken .

De hoofdtekst van een pagina moet altijd handmatig worden geoptimaliseerd – schaalbare optimalisatietechnieken kunnen niet worden toegepast op creatief geschreven inhoud.

Meet de optimalisatiestatistieken

Gebruik Google Search Console of een crawlrapport om dubbele of ontbrekende inhoudselementen op de site te identificeren. Een slecht geoptimaliseerde site kan bijvoorbeeld de titeltag ‘Productpagina’ op elke productpagina hebben. Dat spreekt niet tegen de unieke relevantie die elke pagina biedt en leidt ertoe dat zoekmachines de site passeren voor anderen die unieker zijn geoptimaliseerd.