De vele voordelen van infraroodpaneel

Als je meer wilt weten over infraroodverwarming, lees dan verder! Hieronder vind je enkele voordelen over het gebruik van infraroodverwarming in huis.

MET INFRAROODPANELEN KUN JE JOUW LEEFRUIMTE OPTIMAAL BENUTTEN

Infraroodpaneel kan aan het plafond worden opgehangen, zodat je geen vloeroppervlakte verliest zoals bij radiatoren. Hierdoor wordt ook het dekkingsgebied van de panelen vergroot. Een 850W paneel zal bijvoorbeeld 13.5m2 verwarmen als het aan de muur hangt, maar 17m2 als het aan het plafond wordt bevestigd. Eerlijk gezegd zijn ze toch maar 2,5 cm dik, dus zelfs aan de muur zullen ze niet al te veel ruimte innemen!

HOGE KWALITEIT EN WEINIG ONDERHOUD

Als je kwaliteitspanelen koopt, kun je er zeker van zijn dat ze lang meegaan en geen onderhoud nodig hebben (de meeste panelen worden geleverd met 5 jaar garantie of 10 jaar garantie).

INFRAROOD VERWARMING VERMINDERT ALLERGIEËN

Aangezien infraroodverwarming geen gebruik maakt van lucht als medium om de warmte te transporteren (zoals conventionele convectieverwarmingen zoals radiatoren), is er veel minder luchtverplaatsing, wat betekent dat stof en allergenen niet circuleren in de kamer, wat helpt om hun impact te verminderen.

ANDERE VOORDELEN VOOR DE GEZONDHEID

Infrarood wordt van nature geproduceerd door de zon en is de reden dat je je warm kunt voelen op een zonnige maar toch koude winterdag (het is niet hetzelfde als de schadelijke UV-straling die het andere uiteinde van het zichtbare lichtspectrum vormt en die zonnebrand veroorzaakt en de huid kan beschadigen).

Dit infrarood wordt door het lichaam geabsorbeerd, waardoor de bloedcirculatie toeneemt, wat veel gezondheidsvoordelen heeft, waaronder: het stimuleren van de immuunfunctie, ontgiften en het verminderen van gewrichtsstijfheid.

ONZE INFRAROOD VERWARMINGSPANELEN ZIEN ER FANTASTISCH UIT!

De panelen zien er geweldig uit en zijn multifunctioneel – ze kunnen dienen als spiegels in badkamers of er kunnen zelfs foto’s op worden afgedrukt (net als wanneer je een canvas laat afdrukken).

Lees ook: 3 Voordelen van koelvitrines