De voordelen van gewichtheffen voor vrouwen

Het behouden van voldoende spiermassa is een van de beste manieren om het lichaamsvet binnen een gezond bereik te houden en om de algehele conditie te verbeteren, vooral als je ouder wordt. Weerstandsoefeningen zoals het heffen van gewichten is de beste manier om spieren op te bouwen. Toch is het aantal vrouwen dat daadwerkelijk aan formele of consequente krachttraining doet, lager dan het zou moeten zijn.

Het is nooit te laat om te profiteren van krachttraining. Vrouwen van in de 70 en 80 hebben door krachttraining aanzienlijke kracht opgebouwd en studies tonen aan dat krachtverbeteringen op elke leeftijd mogelijk zijn. Het is voor vrouwen van vitaal belang om kracht te ontwikkelen en te behouden als ze ouder worden om blessures te voorkomen en botverlies en osteoporose tegen te gaan.

Krachttraining versterkt niet alleen de spieren, maar ook de botten die de spieren ondersteunen. Houd er echter rekening mee dat een krachttrainingsdeskundige oudere deelnemers altijd moet begeleiden. Neem ook een kijkje in de droog trainen protocol boek vrouwen voor handige tips en tricks.

Sommige vrouwen die sporten besteden een groot deel van hun tijd aan cardiovasculaire oefeningen. Wat jouw redenen ook zijn om de gewichten te vermijden, als je een vrouw bent, zijn hier enkele redenen waarom vrouwen gewichten zouden moeten heffen.

Verbeterde kracht

Als jouw maximale kracht toeneemt, zullen dagelijkse taken en routineoefeningen veel minder vermoeiend zijn en veel minder kans hebben om blessures te veroorzaken. Het verbeteren van uw spiermassa en spierkracht verhoogt de lichaamsfunctie en levenstevredenheid.

Verbeterde atletische prestaties

Krachttraining verbetert het atletisch vermogen. Golfers kunnen hun driving power aanzienlijk vergroten. Fietsers kunnen langer doorfietsen met minder vermoeidheid. Skiërs verbeteren hun techniek en verminderen blessures.

Beter humeur, meer zelfvertrouwen

Krachttraining (en lichaamsbeweging in het algemeen) vermindert depressies omdat lichaamsbeweging stemmingsverbeterende neurotransmitters aanmaakt, zoals endorfine, dopamine, noradrenaline en serotonine. Bovendien geven vrouwen die aan krachttraining doen vaak aan dat ze zich door hun programma zelfverzekerder en capabeler voelen, allemaal belangrijke factoren in de strijd tegen depressies.

Lees ook: Is het het waard om Microsoft Office te kopen?