Enkele redenen waarom autoregistratie belangrijk is

Als je eigenaar of exploitant bent van een auto, vereist de staat wet dat je het registreert bij jouw staat of transport agentschap. Het registratieproces omvat het verstrekken van een aantal persoonlijke gegevens en details over jouw auto en het betalen van een registratievergoeding. Als je jouw auto niet registreert of jouw registratie niet vernieuwt, kun je worden geconfronteerd met boetes, een bekeuring en mogelijk inbeslagname.

Een persoon kan geen auto besturen als hij geen rijbewijs heeft. Op dezelfde manier mag een auto niet worden bestuurd als hij niet is geregistreerd.

Na de aankoop van een auto, zal de eigenaar een aanvraag voor de registratie van zijn voertuig en krijgt een kentekenplaat gemarkeerd met een reeks cijfers en letters. De nummerplaat markeringen zal afhangen van de staat waar de auto is geregistreerd. Je kan hier een kenteken check eigenaar doen voor het geval je een tweedehandsauto hebt aangeschaft.

Wat is een auto registratie precies?

Simpel gezegd, een auto registratie is een materieel bewijs dat de eigenaar heeft voldaan aan alle eisen bij het registreren van een auto, zoals het betalen van alle nodige vergoedingen en belastingen. Daarna zul je geen problemen meer hebben met het besturen van een auto op de snelwegen.

Op basis van een federale wet, moet een auto worden geregistreerd voordat het kan worden gereden. Een niet-geregistreerde auto, vooral als er mee gereden wordt, is duidelijk een overtreding van die wet. Als de arresterende agent bij inspectie ontdekt dat een auto geen kentekenplaat heeft, zal deze in beslag worden genomen. De bestuurder zal ook lijden, aangezien hij zal worden gestraft voor het besturen van een niet-geregistreerde auto.

De meest voor de hand liggende manier om vast te stellen of een auto niet is geregistreerd, is als er geen kentekenplaat is bevestigd op de voor- en achterbumper van het voertuig. Als de registratie is verlopen en niet is vernieuwd, staat op de kentekenplaat het laatste jaar van registratie vermeld. Met andere woorden, er is geen manier om er onderuit te komen.

Iedere gezagsgetrouwe burger is zich terdege bewust van het meest elementaire feit dat het besturen van een auto zonder rijbewijs een overtreding is. Een bestuurder brengt zichzelf ook in een gevaarlijke positie als hij een voertuig zonder kentekenplaat bestuurt terwijl hij geen rijbewijs heeft. Straffen en mogelijke gevangenisstraf zal die bestuurder te wachten staan.

Maar er zijn mensen die het risico nemen om juist dat te doen. Dit zijn de individuen die de intentie hebben om criminele activiteiten te ondernemen. Een voertuig met geen of een valse nummerplaat kan nooit worden opgespoord door het DMV auto registratiesysteem. Voor een goede burger komt dit neer op het plegen van een misdrijf. Dus als je op de weg rijdt en bij toeval een voertuig zonder kentekenplaat ziet, kun je dit beter melden aan de autoriteiten.

Lees ook: 4 Voordelen van online team building