Geld wisselen in Denemarken

Het is verleidelijk om je DKK thuis voor je reis te kopen en het is zeker de moeite waard om er zeker van te zijn dat je wat geld bij je hebt als je op reis gaat. Echter, een aantal van de beste wisselkoersen kan worden gevonden op je bestemming, dus wissel niet al je geld uit tot je in Denemarken zelf bent. Het is vermeldenswaard dat veel banken en wisselkantoren niet open zijn in het weekend – zelfs in grote steden – dus zorg ervoor dat je genoeg geld hebt om je tot een doordeweekse dag te helpen. Kijk op tavex.dk/ voor meer informatie over de valuta prisliste van de DKK.

Er zijn veel verkopers waar je geld kunt wisselen in Amerikaanse dollars, euro’s of Britse ponden in Denemarken.

Luchthaven verkopers zijn waarschijnlijk de slechtste plaatsen om geld om te wisselen, met ongunstige wisselkoersen en kosten. De kosten zijn meestal inbegrepen in de wisselkoers, dus laat je niet misleiden door ‘Zero Commission’ claims. Als je in een weekend bent aangekomen om er achter te komen dat alle andere valutaverkopers gesloten zijn, krijg je slechts een klein bedrag dat op de luchthaven wordt omgewisseld en vind je een betere deal ergens anders. Geldautomaten zijn een goede plek om geld op te nemen tegen een redelijk tarief, hoewel sommige banken een vergoeding kunnen toevoegen. Ze zijn op grote schaal beschikbaar in bijna alle Deense steden en zijn dag en nacht, zeven dagen per week, beschikbaar.

Zorg ervoor dat je het midden van de markt koers weet voordat je naar Denemarken, zodat je ervoor zorgen kunt dat de wisselkoers die je ontvangt eerlijk is. De middenkoers is de reële wisselkoers, die geen marge of commissie omvat. Deze wordt beschouwd als de eerlijkst mogelijke wisselkoers en wordt ook wel de interbancaire koers genoemd. Het is de koers die banken gebruiken om onderling geld te wisselen op de wereldwijde financiële markten.

Valutakantoren van hotels zijn vergelijkbaar met die van luchthaven verkopers en de vele kleine wisselkantoren verspreid over Denemarken: duur. Ja, ze kunnen handig zijn, maar je zult een premie moeten betalen voor het privilege, hetzij door middel van commissies of ongunstige wisselkoersen. Ook, koop nooit geld van valuta bureaus. De koers kan te mooi klinken om waar te zijn en dat is omdat het waarschijnlijk ook zo is. Vermijd zwendel door naar een gerenommeerde verkoper of geldautomaat te gaan.

Lees ook: De relatie tussen lichaamsbeweging en oefening en geestelijke gezondheid