Hoe speel je een Escape Room?

Dus hoe werkt het ontsnappingsspel?

  • Kies eerst een avontuur. Je wordt in een meeslepend avontuur gedropt en je bent de held van het verhaal!
  • Los de puzzel op en ga de uitdagingen aan. Je lost interessante en slimme puzzels op om verder te komen in het spel.
  • Werk samen om de kamer in minder dan 60 minuten te ontvluchten! Als je er als overwinnaar uit wilt komen, is samenwerking de sleutel! Niemand komt er alleen uit.

Op hero-adventures.nl/locaties/groningen/groningen/ kun je aan een tal van thema’s kamers boeken voor een leuk uitje met je familie, vrienden of werk!

Voordat je begint te spelen, heb je de mogelijkheid om te kiezen uit een van de vele missies

Elke escape game room heeft zijn eigen unieke missie. Je krijgt de kans om je eigen avontuur te kiezen door de missie te selecteren die je zelf wilt uitdagen om te voltooien. Misschien probeer je een onbetaalbaar kunstwerk te stelen uit een museum, of plan je een ontsnapping uit de gevangenis, of probeer je een ruimteschip te repareren op Mars. Als je eenmaal in de ontsnappingsruimte stapt, word je direct naar een andere wereld getransporteerd, omdat je omgeving overeenkomt met het thema van je missie. Misschien sta je wel in een mooie kunstgalerie, of achter de tralies in je eigen gevangeniscel, of in de commandomodule van een ruimteschip compleet met hightech schermen en besturing. Deze meeslepende werelden geven je het gevoel dat je het verhaal van je missie echt beleeft. Als je eenmaal in de escape game room stapt, zal je Game Guide, de escape room medewerker die je gedurende het hele spel zal helpen, ervoor zorgen dat je duidelijk bent over wat een escape room is, de regels en de eerste vragen die je hebt beantwoorden. Vervolgens kijk je naar een video die je missie volledig uitlegt. Zodra de video eindigt, begint je timer van een uur af te tellen! Vanaf dat moment heb je direct contact met de objecten en rekwisieten in de kamer om alle aanwijzingen te ontdekken die je kunt vinden om uit een ontsnappingsruimte te komen.

Maak je geen zorgen, je zult niet helemaal alleen worden gelaten in de ontsnappingsruimte! Jij en jouw team zullen worden geholpen door je missie door je Game Guide, die zal het toezicht op jouw spel houden door middel van camera’s en microfoons in de kamer. Als je een van jouw drie aanwijzingen wilt gebruiken, is jouw Game Guide degene die het jou zal geven. Jouw Game Guide kan ook een paar extra tips geven om te ontsnappen aan de kamer tijdens jouw avontuur. Ontsnappingskamers zijn bedoeld om uitdagend te zijn, maar toch leuk en krakend.

Ben je echt opgesloten in een ontsnappingskamer?

We weten wat je denkt, want dit wordt ons de hele tijd gevraagd: Ben je echt opgesloten in een kamer? Als je de kamer op enig moment tijdens het spel moet verlaten, ben je altijd welkom om eruit te stappen. Wat gebeurt er als je niet op tijd ontsnapt? Als je niet op tijd ontsnapt, is dat oké! Of je nu wel of niet op tijd klaar bent met je missie, je Game Guide zal je aan het einde van het spel ontmoeten en de kamer openen als je nog niet ontsnapt bent. Hoewel het spannend is om met succes te kunnen ontsnappen, zijn ontsnappingskamers nog steeds erg leuk voor groepen die er niet in slagen om tijdens hun eerste poging uit te komen – het geeft ze een doel om naar de volgende keer dat ze komen en spelen toe te werken!

Lees ook: De 4 voordelen van Tapijten en Vloerkleden