Is het het waard om Microsoft Office te kopen?

Zowel thuis als op het werk is Microsoft Office al decennialang niet meer weg te denken uit het computergebruik. Vrijwel ieder van ons heeft het wel eens gebruikt om Word-documenten, Powerpoint-presentaties of Excel-spreadsheets te maken. Het is zo populair dat Microsoft Office 365 in 2020 een verbazingwekkende 258 miljoen betalende gebruikers had.

Als je een frequente Office 2019 Pro Plus-gebruiker bent, is het misschien de moeite waard om na te denken over de vraag of je Office wel echt nodig hebt, voordat je jouw abonnement verlengt. Bijna 30 jaar nadat Microsoft Office lanceerde, is er eindelijk een gratis alternatief dat het overwegen waard is. Google heeft zijn eigen soortgelijke reeks apps, en ze zijn nu allemaal online beschikbaar, helemaal gratis!

Hieronder hebben wij een aantal voordelen verzameld die je moet weten om te bepalen of het de moeite waard is om Microsoft Office aan te schaffen.

Er zijn tal van sjablonen om uit te kiezen

Wat voor soort document je ook maakt, Microsoft Office heeft er een sjabloon voor. Ze zijn vooral handig voor het maken van cv’s, flyers of brieven. In vergelijking daarmee kan het maken van dergelijke documenten op Google lastiger zijn en heb je niet zoveel controle als bij Microsoft.

Je hoeft niet afhankelijk te zijn van een internetverbinding

Een groot probleem met het gebruik van Google’s gratis service in uw webbrowser is dat het sterk afhankelijk is van een internetverbinding. Als je plotseling geen internetverbinding meer hebt, heb je helemaal geen toegang meer tot je bestanden of kun je de diensten in je browser niet meer laden. Google Docs kan ‘offline’ worden gebruikt, maar dit is lastig in te stellen en moet van tevoren worden gedaan. Met Microsoft Office is dat geen probleem, omdat alles zowel online als offline beschikbaar is.

Er is een breder aanbod van apps op Microsoft Office

Met jouw betaalde abonnement krijg je niet alleen Microsoft Word, Excel en Powerpoint. Je hebt ook toegang tot Outlook voor jouw e-mails, Publisher om professionelere documenten en bestanden te maken, en de Access-databasesoftware.

Met Microsoft Office kun je meer bestandstypen bewerken

Een groot nadeel van Google Docs is dat je er geen PDF’s mee kunt bewerken, terwijl dat met Microsoft Word wel kan. Dit kan vooral belangrijk zijn voor studenten en professionals die volledige controle nodig hebben over een breder scala aan bestandstypen.

Lees ook: Wat zijn de verschillen tussen taxi’s en diensten voor rittenverdeling?