Is masturbatie gezond?

Misschien heb je wel eens gekke dingen gehoord over masturbatie die slecht voor je zou zijn, zoals dat je er haar van krijgt op rare plekken; dat het onvruchtbaarheid veroorzaakt; dat je genitaliën krimpen; of dat als je eenmaal begint met masturberen je er verslaafd aan raakt. Niets van dat alles is waar. Masturbatie is helemaal niet ongezond of slecht voor je. Masturbatie kan zelfs goed zijn voor je gezondheid, zowel geestelijk als lichamelijk. Je zou daarbij ook Cenforce 200 kunnen gebruiken om de ervaring te verbeteren. En het is zo’n beetje de veiligste seks die er is – er is geen risico om zwanger te raken of een SOA op te lopen.

Als je een orgasme hebt, geeft je lichaam endorfine af, hormonen die pijn tegengaan en je een goed gevoel geven. De goede gevoelens die een orgasme met zich meebrengt, doen zich voor of je nu masturbeert of seks hebt.

Wat zijn de voordelen?

Veel onderzoek heeft de gezondheidsvoordelen van masturbatie aangetoond. Masturbatie kan:

  • seksuele spanning losmaken
  • stress verminderen
  • je helpen beter te slapen
  • je gevoel van eigenwaarde en lichaamsbeeld verbeteren
  • seksuele problemen helpen behandelen
  • verlichting van menstruatiekrampen en spierspanning
  • versterkt de spierspanning in je bekken en anaal gebied

Masturbatie helpt je ook uit te vinden wat je seksueel lekker vindt. Waar wil je aangeraakt worden? Hoeveel druk voelt goed? Hoe snel of langzaam? Als je leert hoe je zelf een orgasme kunt krijgen, wordt het makkelijker om er een met een partner te krijgen, omdat je hem of haar kunt vertellen of laten zien wat goed voelt. En als je je op je gemak voelt bij seks, je lichaam en het praten met je partner, is de kans groter dat je je op je gemak voelt om je te beschermen tegen SOA’s en onbedoelde zwangerschap.

Hoeveel masturbatie is te veel?

Sommige mensen masturberen vaak – elke dag, of zelfs meer dan een keer per dag. Sommige mensen masturberen dichter bij een keer per week, een keer in de paar weken, of zo nu en dan. Sommige mensen masturberen nooit, en dat is ook prima. Al deze dingen zijn volkomen normaal.

Masturbatie wordt pas “te veel” als het in de weg staat van je werk, je verantwoordelijkheden, of je sociale leven. Als dat een probleem voor je is, wil je misschien met een therapeut of counselor praten.

Sommige mensen leren als ze jong zijn dat masturberen verkeerd of slecht is, dus voelen ze zich schuldig als ze het doen. Als je je zo voelt, probeer dan te onthouden dat de meeste mensen masturberen. Het is heel normaal, en er is niets mis mee. Praten met een raadsman of therapeut kan helpen als je moeite hebt om over je schuldgevoelens heen te komen.

Lees ook: Wat maakt diamond painting zo uniek?