Is TikTok het waard?

Zoals we weten, is TikTok booming met populariteit op dit moment. Kinderen, tieners, volwassenen en zelfs senioren zijn op de app – scrollen, posten, en betrekken.

Er moeten toch zeker een aantal goede dingen aan TikTok zijn die gebruikers betrokken en toegewijd houden. Laten we samen deze positieve effecten van TikTok verkennen en achter komen waarom gebruikers TikTok volgers kopen om te groeien.

TikTok houdt je aandacht vast

Het is geen toeval dat TikTok video’s extreem kort zijn. De meeste video’s zijn minder dan een minuut lang (hoewel TikTok onlangs de maximale videolengte heeft verhoogd naar 3 minuten). Dit is, in feite, zeer opzettelijk.

Deze korte, bondige, en vaak onderhoudende video’s zijn kort om je te vermaken. De gemiddelde menselijke aandachtsspanne is onlangs gedaald tot slechts acht seconden.

Hoewel de meeste TikToks langer zijn dan 8 seconden, zijn het nog steeds korte, verteerbare, onderhoudende video’s die een beroep doen op onze verkorte aandachtsspanne. In vergelijking met films, tv-programma’s of zelfs YouTube-video’s, zijn TikTok-video’s veel aantrekkelijker voor onze goudvisachtige aandachtsspanne.

Dit kan worden gezien als een negatief punt, maar als je op zoek bent naar snel, gemakkelijk, hersenloos entertainment, kun je dit zien als een positief punt van TikTok.

TikTok moedigt menselijke interactie aan

Met de huidige gebeurtenissen in de wereld, voelt dit als een nog groter voordeel van TikTok.

Hoewel kan worden gezegd dat alle sociale media menselijke interactie aanmoedigen, heeft TikTok de neiging om te bestaan uit meer persoonlijke, gedetailleerde en eerlijke video’s. Vaak worden gevoelige of controversiële onderwerpen behandeld in TikTok video’s. Dan, met het gebruik van de “voor u”-pagina, beveelt TikTok video’s aan die specifiek zijn voor wat zij denken dat jij leuk zult vinden.

Dit bevordert een gevoel van verbondenheid en menselijke interactie.

Wanneer je kijkt en luistert naar mensen die dezelfde opvattingen, overtuigingen of ervaringen hebben als u, is de kans groter dat jij je met hen verbonden voelt. Dit kan ertoe leiden dat je commentaar geeft, een bericht leuk vindt, deelt of zelfs duet met hun post.

TikTok biedt dagelijkse inspiratie

TikTok kan een geweldige bron van motivatie zijn voor je dagelijkse leven. Met korte, geromantiseerde clips aaneengeregen in één video, hebben TikTok-makers een manier om inspiratie op te roepen voor hun publiek.

Of het nu de TikTok “That Girl” trend is, esthetische ochtendroutines, of video’s die hun leven romantiseren, makers van esthetisch aantrekkelijke video’s lijken ongelooflijk populair te zijn op de app. Een voordeel van deze video’s op TikTok is de promotie van een gezonde levensstijl en zelfzorg.

Dat gezegd hebbende, is het belangrijk om in gedachten te houden dat deze video’s zeer gecureerd, gefilterd en bewerkt zijn. Zelfvergelijking met deze video’s kan je een negatief gevoel geven en de voordelen helemaal teniet doen. Bekijk deze met voorzichtigheid en aandacht.

Lees ook: Is masturbatie gezond?