Nadelen van het bezit van een motorfiets

Er zijn veel subjectieve elementen betrokken bij deze mentaliteit, maar er zijn ook veel objectieve factoren die een belangrijke rol spelen in de manier waarop mensen tegen motors aankijken. Wanneer iemand een mening formuleert over motors die uit de auto komen, is er een persoonlijk element in dat denkproces, maar ook een heleboel harde feiten over waarom ze beter of slechter kunnen zijn dan een auto. Als je geïnteresseerd bent in de belangrijkste nadelen van het hebben van een motor in plaats van een auto, blijf dan dit artikel lezen. Wie weet kom je nog wel eens op websites van motorliefhebbers als Marcel van Hooijdonk terecht.

Nadelen

Weer

Als het gaat om het weer, kunnen motors ietwat gevoelig zijn om meteen te vertrekken. Auto’s kunnen bij alle weersomstandigheden worden gebruikt, terwijl motors alleen goed zijn om op een zonnige of minstens een droge dag te rijden. Als het begint te regenen, is het plezier al bijna voorbij.

Een andere licentie hebben

In Nederland heb je een apart type rijbewijs nodig om met de motor op de weg te kunnen. Als je al een rijbewijs hebt, kan het een beetje te veel moeite kosten om een nieuw rijbewijs te krijgen. Dus zelfs als je denkt dat motorrijden cool is, is het voor sommigen misschien niet de moeite waard, als het betekent dat je weer een nieuw rijbewijs moet nemen.

LEES OOK: Wat zijn de dagelijkse activiteiten van een Makelaar

Veiligheid

Zoals eerder vermeld, is slecht weer een groot probleem voor motorrijders. Het is echter meer dan alleen maar je jas nat maken. Je moet je ook zorgen maken over de weg en hoe glad het is als het regent en sneeuwt. Dit is een grote zorg, want het is een stuk moeilijker om veilig te rijden.