Ronde of vierkante diamanten – Welke vorm van diamond painting is beter?

Diamond painting is een activiteit waarbij je een gelabeld doek hebt en kleine diamantjes die je volgens het label op het doek moet plakken om er zeker van te zijn dat de juiste diamant op de juiste plaats terechtkomt. Het onderwerp dat we hier gaan bespreken is het type diamant dat kan leiden tot je eerste verwarring voordat je met de kunst begint: Welke is beter?

Er zijn twee soorten diamanten die gebruikt kunnen worden voor het schilderen van diamanten:

  • Vierkante diamanten
  • Ronde diamanten

Beide types hebben verschillende schuine vlakken die het licht op verschillende manieren weerkaatsen om een uniek sprankelend effect te creëren in het uiteindelijke schilderij.

Maar what is the big deal?

De vorm van de diamant gaat niet alleen over de afwerking, maar verandert ook het hele schilderproces en de complexiteit samen met het eindresultaat. Dit betekent dat het uiteindelijke visuele resultaat van je schilderij en hoeveel moeite het kost volledig afhankelijk is van de keuze van de diamanten. Raster patronen van het doek zullen ook anders zijn om te passen bij de vorm van de diamanten die je kiest. Dit betekent simpelweg dat je niet kunt werken met de ronde diamanten op het doek die geprint zijn voor de vierkante en vice versa!

Welke moet je kiezen?

Nou, we gaan zeker niet de keuze voor jou maken, omdat de ideale keuze kan variëren van persoon tot persoon. In plaats daarvan gaan we de fysica van deze diamanten uitleggen, zodat je een ideale keuze voor jezelf kunt maken. Wat het beste bij je past, is de beste keuze voor jou.

Ronde diamanten

Veel mensen geven de voorkeur aan het gebruik van ronde diamant omdat ze niet veel precisie nodig hebben. Er zal natuurlijk een kleine lege ruimte tussen de diamanten zijn waardoor het niet nodig is om de diamant in een rechte rij te plakken zoals ze bedoeld zijn. Het betekent dat je kleine fouten gemakkelijk vergeven kunnen worden en het zal je minder tijd kosten om het schilderij met de ronde diamanten af te werken.

Tegelijkertijd kan het zijn dat je schilderij er niet zo mooi uitziet als bij een vierkant schilderij door de lege plekken. Maar ronde diamanten zijn zeker het beste voor de beginners.

Plus kanten

  • Gemakkelijk is leuk
  • Neemt minder tijd in beslag
  • Minimale belasting van de ogen
  • Ronde diamanten zijn meer sprankelend

Vierkante diamanten

Vierkante diamanten worden gekozen door meer technische personen die perfectie in hun kunst willen. Het werken met vierkante diamanten is eigenlijk een technische uitdaging omdat je de vierkante kralen perfect in rechte lijnen moet plaatsen zonder ruimte te laten voor fouten. Hun groeven moeten perfect in orde zijn en dit zal jouw schilderij naar een veel schonere en briljantere uitstraling leiden.

Maar er is ook een keerzijde aan deze perfectie. Als je een fout hebt gemaakt, leidt dit tot een saai schilderij met verknoeide details. Je kunt echter wel een liniaal gebruiken om ervoor te zorgen dat je elke steen perfect in het gareel houdt.

Plus kanten

  • Meer gedefinieerd beeld
  • Perfecte afwerking met geen lege ruimte
  • Professioneler en aantrekkelijker

Dus, voordat je een keuze maakt, raden wij je aan om alle voors en tegens van elk type af te wegen op basis van jouw comfort niveau en vaardigheid. Het schilderen van diamanten zal veel geduld en tijd kosten. Je wilt het niet verspillen aan iets wat je niet kunt doen. Neem de tijd voordat je met een beslissing komt. Maar voor beginners zijn ronde diamanten beter.

Lees ook: De nadelen van chip-tuning van de motor en de kosten ervan