Voordelen die alleen een personal trainer kan bieden

Er zijn zoveel redenen waarom een Personal Trainer essentieel is voor het bereiken van je fitnessdoelen, of het nu gaat om gewichtsverlies, sportief of voor sportieve doeleinden. Hier hebben we de meest kritische redenen waarom je een Personal Trainer zoals Personal Trainer Overveen zou moeten hebben samengevat, evenals de voordelen die je waarschijnlijk zult bereiken.

Het is educatief

Een van de belangrijkste redenen dat iemand een Personal Trainer zou moeten hebben, is dat hij of zij getraind is in het aanleren van de oefeningen van anderen. En terwijl lichaamsbeweging op zich slechts een onderdeel is van fitness, waarbij voeding en levensstijl een essentiële rol spelen in het totaalbeeld als je niet goed wordt getraind, zul je je doelen nooit bereiken.

Het belang van onderwijs bij het sporten is belangrijk om twee belangrijke redenen:

  • Als je niet weet welke oefeningen het meest effectief zijn voor de doelen die je hebt, zul je die doelen waarschijnlijk niet bereiken. Bijvoorbeeld, als je doel is om kracht op te bouwen, maar je besteedt al je tijd aan cardio oefeningen, dan is het onwaarschijnlijk dat je je doel bereikt.
  • Educatie bij het uitvoeren van oefeningen is essentieel voor het verminderen van het risico op blessures. Veel mensen raken elk jaar ernstig gewond door het uitvoeren van oefeningen waar ze niet voor getraind zijn, en dit kan hun gezondheid en conditie voor een lange tijd beïnvloeden. Door iemand te laten trainen in het uitvoeren van bepaalde taken wordt het risiconiveau sterk verlaagd en de effectiviteit van je fitnessroutine vergroot.

Zij helpen bij een perfecte vorm

Het hebben van een Personal Trainer naast je om de juiste houding en techniek aan te tonen is van onschatbare waarde. Een Personal Trainer zorgt ervoor dat klanten de oefeningen correct en efficiënt uitvoeren, om zo het resultaat te maximaliseren. Als je vorm bij het oefenen niet correct is, dan loop je een verhoogd risico op blessures en haal je je doelen niet (want niets doodt een droom zoals 10 weken voorgeschreven bedrust!).

Ze kunnen je helpen met je unieke vereisten

Iedereen is anders, en dat betekent dat ieders capaciteiten en eisen verschillend zijn als het gaat om bewegen. Dit kan van alles zijn, van het hebben van een oude blessure die speciale oefeningen vereist tot het hebben van een fobie die invloed kan hebben op waar of hoe je traint.

Bijvoorbeeld, als je een oude knieblessure hebt die een operatie vereist, maar sindsdien heb je niets meer gedaan om de spieren weer op te bouwen of de mobiliteit te verbeteren, dan ga je andere oefeningen en doelen nodig hebben dan een atleet die traint om een marathon te lopen. Dit is waar een Personal Trainers ervaring een groot verschil kan maken voor je trainingsprogramma.

Lees ook: De voor- en nadelen van online winkelen