Voordelen van carbon fiber telefoon hoesjes

Carbon fiber (koolstofvezels in het Nederlands) zijn extreem dunne (nog dunner dan menselijk haar) strengen die bestaan uit koolstofatomen die in een lange keten met elkaar verbonden zijn. Enkele duizenden koolstofvezels zijn aan elkaar gebonden tot een sleep (een niet-gedraaide bundel doorlopende vezeldraden), die op hun beurt tot stof worden geweven. Door de hoge sterkte/volumeverhouding is koolstofvezel vijf keer zo sterk als staal en weegt het ongeveer twee derde minder. Als gevolg hiervan heeft koolstofvezel metalen en andere materialen in tal van industriële toepassingen vervangen door koolstofvezel. De sterkte en gewichtloosheid van koolstofvezel heeft er ook voor gezorgd dat het een populair materiaal is geworden bij de productie van mobiele rugdeksels en koffers. Plastic en siliconen zijn licht en minder volumineus, maar bieden minder bescherming bij vallen en stoten. Metalen hoesjes bieden daarentegen meer bescherming, maar zijn meestal zwaar en volumineus. Daarom, als  je op zoek bent naar een mobiele telefoon case materiaal dat lichter is dan metaal, maar meer bescherming biedt dan plastic, moet je zeker kiezen voor een carbon case. Bekijk de hoesjes op https://www.iyupp.nl/.

Maar zoals elk ander telefoon hoes materiaal heeft carbon fiber ook zijn eigen voor- en nadelen. In dit artikel bekijken we dus de voordelen van een carbon fiber case voor mobiele telefoons.

Voordelen van Carbon Fiber Smartphone Cases

Zoals hierboven vermeld, is de uitstekende sterkte/gewichtsverhouding van koolstofvezel een gewild materiaal bij de vervaardiging van een breed scala aan producten, waaronder mobiele rugdeksels en koffers.

Daarom, ook al voelt de mobiele hoes zo licht als een veer, je smartphone zal minimale schade oplopen in het geval van vallen en andere ongelukken.

Koolstofvezel is ook een waterdichte verbinding, zodat de telefoon hoesjes van dit materiaal ook waterbestendig (maar niet waterdicht) zijn. Door het hoge smeltpunt is de koolstofvezel bestand tegen brand. Mobiele hoesjes van koolstofvezel zijn niet giftig omdat het materiaal zelf biologisch inert is.

Ook mobiele telefoon hoesjes van koolstofvezel zijn zeer duurzaam, omdat ze niet onderhevig zijn aan slijtage. Naast de uitstekende fysieke eigenschappen (waardoor het een ideaal materiaal is voor het maken van covers voor mobiele telefoons), zorgt koolstofvezel ook voor een unieke en mooie afwerking van het oppervlak, waardoor telefoon hoesjes die van dit materiaal zijn gemaakt meestal aantrekkelijk zijn en in veel kleuren, patronen en designs verkrijgbaar zijn.

In de mobiele case industrie wordt koolstofvezel meestal gecombineerd met andere materialen zoals hout, metaal en kunststof voor betere resultaten.

Lees ook: 3 gezondheidsvoordelen van voetbal