Wat is beter: Het kopen of leasen van een bestelwagen?

Bij het runnen van een bedrijf dat een bestelwagen nodig heeft voor de exploitatie, kan de beslissing over waar en hoe er een te krijgen moeilijk zijn. Het kiezen van een gloednieuwe bestelwagen is eenvoudig, maar de kosten voor het verkrijgen van een bestelwagen kunnen voor de meeste ondernemers een uitdaging zijn. Uitwerken hoe je jouw volgende bestelwagen gaat veroorloven is het moeilijkste deel.

Gebruikers kiezen niet voor dezelfde manier van omgaan met de kosten van het verkrijgen en exploiteren van een bestelwagen. Koop een aantal nieuwe voertuigen, sommige leasen ze, en er is geen standaard antwoord op welke van de methode is de “beste”.

Een analyse van de voordelen en kosten van het leasen van een bestelwagen in vergelijking met het kopen van een nieuwe bestelwagen of het inruilen van je oude bestelwagen zal je helpen bij het kiezen van de beste optie.

Kopen of leasen… Wat is bestelwagen leasing?

Als je besluit om een bestelwagen nooit te leasen, betaal je maandelijks voor een bepaalde periode een vergoeding voor het gebruik ervan en na afloop van het leasecontract wordt de bestelwagen geretourneerd met de eventueel verschuldigde kosten voor het einde van de leaseperiode.

Bij Dani Automobielen is het mogelijk om een Renault Trafic Occasion te leasen.

Hoe verschilt dat van het kopen van een nieuwe bestelwagen?

Het kopen van een (tweedehands of nieuwe) bestelwagen betekent het betalen van de bestelwagen en het busje. Je kunt je nieuwe aankoop financieren door middel van een lening, en het voertuig is nog steeds van u aan het einde van de leenperiode. Je kunt je oude bestelwagen gemakkelijk inruilen voor een nieuwe.

Sommige leasemaatschappijen bieden een straight lease of een lease aankoop aan. Lease aankoop is een uitstekende optie als de gebruiker het voertuig aan het einde van de looptijd tegen een zeer lage prijs moet kopen.

Lees ook: Ronde of vierkante diamanten – Welke vorm van diamond painting is beter?