Wat maakt diamond painting zo uniek?

Diamond painting is een vorm van mozaïekkunst waarbij de kunstenaar glanzende harsen aanbrengt op een voorgelijmd doek om het schilderij te voltooien. Het eindresultaat van verscheidene uren van arbeid is een mooi stuk van kunst, dat allen jouw het maken is!

Sinds zijn begin is diamond painting enorm geweest onder de kunst- en handwerkgemeenschap, en is het een populaire hobby geworden onder veel mensen.

Wat maakt diamond painting zo uniek?

In tegenstelling tot hobby’s zoals breien of tuinieren, zorgt diamond painting voor een veel sneller en stressvrij resultaat, en vereist het geen voorafgaande ervaring van jouw kant. Je kunt beginnen zonder iets te weten over het schilderen met diamanten, en je kunt nog steeds een fatsoenlijk schilderij maken bij jouw eerste poging.

Diamant schilderen is ook een goede manier om te ontspannen en tot rust te komen als je jezelf verliest in het proces van het maken van je schilderij. Leun achterover en geniet van de tijd waarin je jouw eigen kunstwerk maakt, en geniet van jouw creatie.

Hoe werkt diamond painting?

Diamond painting is vergelijkbaar met paint by numbers, daarom wordt het ook wel schilderen met diamanten genoemd.

Diamond painting kits worden gebruikt om diamantkunst te creëren. Ze bestaan uit een doek dat bedrukt is met symbolen en letters die de te gebruiken diamanten aanduiden. Het heeft een toplaag van lijm, die helpt de diamanten erop te plakken. Het doek heeft ook een gids die uitlegt welke diamanten waar moeten komen, en de schilder moet de diamanten in de corresponderende gebieden plakken. Het eindproduct is een schitterend, glanzend kunstwerk dat je zelf hebt gemaakt.

Hoe lang duurt het om een diamond painting te maken?

De duur van een diamond art painting project is afhankelijk van de grootte van het raster en de mate van detail. Hoe gedetailleerder het schilderij, hoe meer details je zult moeten toevoegen en er aandacht aan zult moeten besteden. Je kunt ook de snelheid bepalen waarmee je een diamond art schilderij afmaakt door er zo vaak of zo weinig aan te werken als je wilt.

Als je een snel project wilt doen dat je in drie dagen of minder kunt afmaken, zoek dan naar een “beginnersvriendelijk” schilderij van kleiner formaat, zoals 12,6″ x 16,5″. Kleinere formaten zijn het perfecte project om in het weekend te doen. Jij en jouw familie of vrienden kunnen rond de tafel gaan zitten en samen werken om tegen zondagavond een prachtige creatie te maken. Iets grotere formaten, zoals 16″ x 20″, kunnen een extra dag in beslag nemen, maar niet langer dan een week. Als je jezelf echt wilt uitdagen, kies dan voor een groot formaat zoals 22″ x 28″, waar je waarschijnlijk zeven tot tien sessies voor nodig hebt. Voor iedereen die zich afvraagt hoe lang het duurt om een diamond painting te maken, de timing kan subjectief zijn. Sommige mensen willen maar één keer per week 30 minuten aan hun project werken. Anderen willen uren per dag aan hun werkstuk werken tot het perfect af is. Het hangt echt allemaal af van je motivatie, maar de meeste diamanten kunstschilderijen zullen tussen de twee tot negen sessies van een uur in beslag nemen. Verdeel het werk op een manier die voor jou werkt!

Lees ook: 3 Voordelen van een Call Center