Wat zijn de voordelen van buitenlandse werknemers in een land?

Er zijn voordelen voor zowel het land waar de buitenlandse werknemers werken als voor de landen waar zij vandaan komen.

Voor het “gastland” is het voordeel goedkopere arbeid. In veel ontwikkelde landen willen de autochtonen niet het zwaarste, vuilste en gevaarlijkste werk doen voor de relatief lage lonen die dergelijke banen gewoonlijk opleveren. Dit betekent dat een bepaalde categorie banen waarschijnlijk niet zal worden vervuld, tenzij er buitenlandse werknemers worden aangeworven. Een andere mogelijkheid is dat de lonen voor die banen zo hoog worden dat de prijs van het gemaakte product uiteindelijk te hoog wordt voor de meeste consumenten. Als bijvoorbeeld de mensen die kippen doden, schoonmaken en versnijden hoge lonen zouden krijgen om te compenseren hoe onaangenaam het werk is, zou de prijs van kip veel hoger worden en zouden de consumenten er veel minder van kopen.

Wat het land van herkomst betreft, is het voordeel “overmakingen”. Dit is de term voor geld dat naar huis wordt gestuurd door burgers van het land die in het buitenland wonen. Voor sommige landen met veel burgers die in het buitenland werken, kunnen de overmakingen een belangrijk deel van het nationaal inkomen vormen. De overmakingen kunnen worden gebruikt om de lokale economieën te stimuleren en de landen naar een hoger ontwikkelingsniveau te tillen.

Op die manier helpt de praktijk van buitenlandse werknemers in een land zowel dat land als het land waar de werknemers vandaan komen.

Ben je op zoek naar Poolse arbeiders? Neem dan contact op met Lux Interiors.

Waarom internationaal (opgeleide) werknemers inhuren? 

Wanneer je geen werknemers kunt vinden met de opleiding, vaardigheden en ervaring die nodig zijn voor jouw bedrijf overweeg dan deze extra voordelen van het inhuren van internationaal opgeleide werknemers:

  • Vul vacatures in met gekwalificeerde mensen. Naarmate de demografische ontwikkelingen de arbeidsmarkt veranderen en de babyboomers met pensioen gaan, kan het moeilijker worden om mensen te vinden met de vaardigheden, kennis en ervaring die jouw bedrijf nodig heeft. Het aanwerven van internationaal opgeleide werknemers kan dat probleem helpen oplossen.
  • Vergroot de diversiteit van jouw werkplek. Internationaal opgeleide werknemers brengen culturele rijkdom naar jouw werkplek, wat je een duidelijk zakelijk voordeel oplevert. Ze kunnen je nieuwe contacten opleveren en je laten kennismaken met nieuwe manieren van werken en problemen oplossen.
  • Vergroot het bereik van jouw bedrijf. Veel internationaal opgeleide werknemers spreken andere talen dan het Engels en hebben ervaring met andere culturen. Dit kan jouw bedrijf helpen zich te ontwikkelen en te concurreren op nieuwe markten of nieuwe klanten aan te trekken.

Lees ook: De basis die je moet weten over vetpistolen