De voor- en nadelen van linkbuilding in 2020

Bedrijven met websites hebben het voordeel dat ze een publiek kunnen bereiken dat uitgebreid gebruik maakt van het internet, maar ongetwijfeld is hun werk ook verdubbeld om zichtbaar te zijn voor die internet-savvy publiek en voor SERP (Search Engine Rank Pages) sites zoals Google, Yahoo, en Bing, enz.

Voor dit doel hebben bedrijven twee soorten optimalisaties nodig voor hun website, on-site SEO en off-site SEO. De belangrijkste reden waarom je beide soorten SEO nodig hebt is om naamsbekendheid te creëren en vertrouwen op te bouwen bij jouw publiek en SERP-sites.

Tot vandaag de dag is linkbuilding uitbesteden nog steeds een erg belangrijke onderdeel van SEO.

Wat is On-Site SEO?

On-site SEO of On-page SEO is waar optimalisatie wordt gedaan op de website door de websitebeheerders om zo een hogere ranking te krijgen en relevant verkeer van SERP-sites aan te trekken. Dit wordt gedaan door interne pagina’s van jouw website te koppelen aan specifieke SEO trefwoorden die geschikt zijn voor jouw website en nog veel meer technieken.

Wat is Off-Site SEO?

Off-site SEO of off-pagina SEO is waar de optimalisatie wordt gedaan weg van de website door de websitebeheerders, met behulp van andere methoden om het verkeer naar de website te optimaliseren door middel van linkbuilding, social media, video’s, infographics, enz.

Linkbuilding in Off-Site SEO

Het is belangrijk dat men de betekenis van linkbuilding begrijpt om het efficiënt te implementeren. Een eenvoudige linkbuilding definitie is waar links worden uitgewisseld met andere websites om kwaliteitslinks te bouwen naar jouw eigen website. In off-pagina SEO is linkbuilding een zeer effectieve methode om organisch verkeer naar jouw website te sturen.

SERP-sites zien een website als authentiek als deze een goede kwaliteit backlinks heeft en tevens informatieve en behulpzame inhoud biedt aan gebruikers.

Wat zijn backlinks en waarom zijn ze belangrijk voor SEO?

Backlinks zijn een soort van netwerk van veel links die afkomstig zijn van andere of externe websites en terug te koppelen naar jouw website. Backlinks zijn zeer belangrijk voor SEO, omdat ze helpen jouw website te worden geïndexeerd op SERP-sites.

Daarom moeten websitebeheerders ernaar streven om backlinks te maken die echt, van hoge kwaliteit en niet spam zijn.

Voordelen van backlinks

Er zijn veel voordelen van linkbuilding, zoals:

  • Merkbekendheid
  • Regelmatig organisch verwijzingsverkeer
  • Bouw een solide netwerk van links met soortgelijke websites
  • Hogere en snellere indexering op SERP’s

Nadelen van backlinks

  • Als het niet goed wordt gedaan, bijvoorbeeld, kunnen te veel links of inhoud van lage kwaliteit die slecht is voor SEO, ertoe leiden dat jouw website wordt verbannen van SERP-sites.
  • Als je links hebt, maar geen inhoud van goede kwaliteit die eraan gelinkt is, dan is het nutteloos.

Lees ook: De voor- en nadelen van niet-geweven behang