Wat houdt het werk van een tegelzetter in?

Tegelzetters leggen de materialen die het uiterlijk en gevoel van huizen of andere plaatsen zoals restaurants, kantoren en andere gebouwen verbeteren. Materialen zoals tapijt, vinyl, tegels en hout worden gebruikt op vloeren, aanrechtbladen, douches en muren. De taken van deze baan zijn fysiek veeleisend en je kunt veel tijd besteden aan het knielen, bereiken en buigen.

Functieomschrijving van een tegelzetter

Tegelzetters hebben een verscheidenheid aan functie-eisen en dus kunnen de taken verschillen. Meestal verwijderen ze echter bestaande wand- of vloerbekledingen en reinigen en egaliseren ze het oppervlak om de bekleding voor te bereiden. Tegelzetters moeten het te bedekken oppervlak meten en de materialen die ze gebruiken snijden om een goede pasvorm te garanderen. Het kan nodig zijn om lijmen, spijkers of nietjes te gebruiken voor de taak en voegen te vullen met vulmiddel en overtollig materiaal te verwijderen. Ze moeten ook overtollig linoleum of tapijt voor het werk trimmen en de nodige afwerkingen aanbrengen, zoals afdichtingsmiddelen of vlekken. Velen werken normale uren, maar degenen die werken een commerciële baan kan nodig zijn om te werken sommige nachten en in het weekend. Lijkt het je interessant? Check dan de vacature tegelzetter op Vacaturebouw.nl/.

Hoe word je een tegelzetter?

Sommige tegelzetters beginnen hun carrière met een leerwerk traject. Anderen beginnen als helpers en leren on-the-job. Voor degenen die op zoek zijn naar deze carrière keuze, is het nuttig om cursussen te volgen in wiskunde, kunst en beroepsonderwijs, terwijl op de middelbare school.

De meeste aannemers hebben hun eigen opleidingsprogramma’s en hebben helpers trainen onder ervaren werknemers. Voor degenen die het invoeren van een stageprogramma, kun je verwachten dat dat programma tot 2-4 jaar duren. Voor elk jaar van het programma, moet je 144 uur van de bijbehorende technische opleiding en 2.000 uur betaalde on-the-job training hebben. Er kunnen ook online trainingen beschikbaar zijn.

Veel nieuwe werknemers beginnen met 12 weken van pre-stagiair onderwijs om de basisprincipes van de bouw te leren. Deze bestaat uit het leren van de bouwvoorschriften, wiskunde, het lezen van blauwdrukken, veiligheid en eerste hulp praktijken. Sommige groepen, zoals de aannemer en de vakbondsverenigingen sponsoren leertijd programma’s voor aannemers en vakbondsverenigingen. Om deze programma’s in te gaan moet je minstens 18 jaar oud zijn, een middelbare schooldiploma of gelijkwaardig hebben, en fysiek in staat zijn om het werk te doen. Vloerbedekking fabrikanten bieden soms product-specifieke training en sommige installateurs kunnen deelnemen aan relevante conferenties in verschillende vloermaterialen. Er zijn verschillende certificeringen beschikbaar voor degenen die een voordeel willen hebben door het bewijzen van competentie en ervaring.

Lees ook: De ultieme gids voor beginnende gitaristen