Top 3 redenen om een Amsterdamse rondvaart door de grachten te maken

boot

Ja, een rondvaart door Amsterdam is iets wat alle toeristen doen, maar het is voor een zeer goede reden – of een aantal van hen.

Reizen over de grachten van Amsterdam dompelt je onder in het hart van de geschiedenis van de stad, zodat je vanaf het perfecte uitkijkpunt kunt genieten van de indrukwekkende 17de-eeuwse architectuur van de UNESCO-werelderfgoedlocatie. Meer dan drie miljoen mensen bezoeken jaarlijks de Amsterdamse grachten en in deze blog lees je drie redenen waarom je door minimaal één van de Amsterdamse grachten zou moeten rondvaren.

Je haalt het meeste uit je beperkte tijd

Veel bezoekers van Amsterdam hebben weinig tijd en omdat de stad zo veel te doen heeft, kan het moeilijk zijn om alles in te pakken. De meeste cruises duren één tot twee uur, waarbij de gasten meer zien dan wat ze waarschijnlijk in een dag te voet hadden kunnen doen.

Bekijk Amsterdam in alle weersomstandigheden

Nederland heeft een behoorlijk deel van de regenachtige dagen – al die tulpen hebben immers water nodig, maar dat betekent niet dat de kans op regen een dagje Amsterdam zal verpesten. Veel rondvaarten in Amsterdam zijn voorzien van overdekte boten, zodat je tijdens je verblijf in de stad kunt beschermen tegen de regen. En met diner- en lunchcruises kun je een hele middag of avond genieten van de bezienswaardigheden, zelfs in een stortbui. Klinkt het je iets? Je kan hier je eigen Sloep huren in Amsterdam.

Het is de gemakkelijkste manier om het grootste deel van Amsterdam te zien

Amsterdam is een echte internationale stad met veel te doen en te zien, maar ook veel mensen, daarom is een van de beste manieren om Amsterdam op het water te zien. Op een Amsterdamse rondvaart door de grachten, kunnen bezoekers gaan zitten, ontspannen en hun omgeving opsnuiven zonder zich zorgen te maken over de drukte en het verkeer en niet alleen de auto’s, maar ook de trams en natuurlijk bijna een miljoen fietsen. Ze hoeven zich niet door een menigte heen te wringen, te wachten tot er een tram voorbij komt, of onmogelijk snelle fietsers te ontwijken om zich te verwonderen over de bezienswaardigheden en die belangrijke foto te krijgen.

Lees ook: Toerisme in duikers paradijs van Dahab, Egypte